Pech voor Jens Dekker bij wereldbekerrentree

VELDRIJDEN - Jens Dekker (20) uit Fluitenberg is als 21e gefinisht bij de wereldbekerwedstrijd voor beloften in Tabor. Al in de eerste ronde had hij pech waardoor hij terugzakte naar de 41e plaats. Daarna moest de Drent aan een inhaalrace beginnen.
"Al na drie bochten, na de start, trapte ik iets in m'n cassette kapot waardoor ik niet meer kon fietsen en een kilometer moest lopen. Op dit snelle parcours lig je dan meteen ver achter. Na de fietswissel heb ik nog wel mensen ingehaald. Maar je rijdt een verloren koers", analyseert Dekker na afloop. 

Fysiek goed
Voor de 20-jarige inwoner van Fluitenberg was het zijn derde wedstrijd dit seizoen. De afgelopen drie jaar heeft hij gesukkeld met z'n gezondheid. Het goede nieuws is dat hij zich fysiek nu goed voelt.

"Ik hoef onderweg niet meer bang te zijn dat ik niet goed kan doorademen. Ik ben nog niet op het niveau waar ik was. Maar het gaat steeds iets beter", zegt Dekker. Ruim twee weken geleden won hij de loodzware Koppenbergcross voor beloften.

Volgende week rijdt hij de wereldbekerwedstrijd in het duinzand van Koksijde. Een wedstrijd die hij bij de junioren nog wist te winnen. 

TIbor Del Grosso
Tibor Del Grosso uit Eelde reed zijn tweede wereldbekerwedstrijd in zijn carrière. Hij werd negende in de juniorenwedstrijd.
Deel dit artikel: