Hoofdklasser Hoogeveen elimineert Elim na sterke tweede helft

Hoogeveen mag ingooien tegen Elim
VOETBAL - Het Onze Club Sterrenteam van Elim heeft niet kunnen stunten tegen Hoogeveen. In de eerste ronde van de noordelijke districtsbeker was de zondag hoofdklasser, na een 1-2 ruststand, met 1-7 veel te sterk.
De eerste kans in de wedstrijd was voor de zaterdag 2e klasser. Mike Doldersum zag zijn poging gestopt worden door Serkan Akbas, die onder de lat stond. Het eerste schot tussen de palen leverde Hoogeveen wel een treffer op. Het schot van Kjelt Engbers werd onderweg nog aangeraakt, waardoor doelman Alex Padding kansloos werd (0-1).

Elim geeft goed partij

Ook de tweede kans van Hoogeveen leverde een treffer op. Boris Rasevic bleef koel voor Padding en lepelde beheerst de 0-2 binnen.
Elim ging, vol enthousiasme, op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg na een half uur spelen loon naar werken. Mike Doldersum kopte een voorzet, prachtig, tegendraads binnen (1-2).

Tandje erbij

Na rust schakelde Hoogeveen een tandje bij en besliste binnen drie minuten de wedstrijd. Rasevic en Bjorn Zwikker scoorden twee keer en gaf de ploeg van trainer Nico Haak een comfortabele 4-1 voorsprong.
Het verzet was bij Elim gebroken en de gasten liepen verder uit naar 1-7, door treffers van weer Rasevic, Emil Bijlsma en Tom Heerkes. De laatste was de mooiste van de wedstrijd. Het afstandsschot viel, als een granaat, achter Padding.