Verlies Hurry-Up in Europees heenduel

HANDBAL - Bij 12-12 maakte Hurry-Up zich in het Europese heenduel met Alingsas HK uit Zweden op voor een interessante tweede helft. Uiteindelijk gingen de Zwartemeerders met ruim verschil ten onder in de derde kwalificatieronde van de Challenge Cup (21-32).
Ronald Suelmann gaf Hurry-Up in de openingsfase vleugels. Met vijf treffers voor rust was de aanvoerder nauwelijks af te stoppen. Ook doelman Sven Hemmes maakte indruk tegen de professionals uit Zweden. De 9-6 van Tim Remer vanaf de middellijn was wonderschoon.

Nog voor rust kwam Alingsas HK, de koploper in eigen land, terug. Rechteropbouwer Andreas Lang tekende voor de gelijkmaker van de gasten. 

Omschakeling
In de tweede helft kon Hurry-Up tot 15-15 mee. Na veertig minuten was de koek op. Spelers als Petar Puljic en José Rolo zakten in de hal van buurman E&O door het ijs. In de omschakeling deed Alingsas HK Hurry-Up via onder meer Samuel Lindberg veel pijn.

Toen het verschil voor het eerst tien was (20-30) gunde trainer/coach Joop Fiege Boris Tot en Harm Meijer speeltijd in Europa. Bij 21-32 klonk het eindsignaal, waardoor de return - over zeven dagen in Zweden - een formaliteit lijkt. 

BENE-League
Tussendoor komt Hurry-Up in actie in de BENE-League. Op dinsdagavond komt Tongeren uit België op bezoek in Zwartemeer.
Meer over dit onderwerp:
Hurry-Up Zwartemeer Handbal Challenge Cup
Deel dit artikel: