ACV maakt het zichzelf lastig bij SVBO, maar bekert wel verder

Ezra Schrijver is op weg naar de 0-1 voor ACV bij SVBO (Rechten: Bennie de Boer, ACV)
VOETBAL - De Asser zaterdaghoofdklasser ACV heeft zich ten koste van zondageersteklasser SVBO weten te plaatsen voor de volgende ronde van de noordelijke districtsbeker. De blauwhemden wonnen, ondanks een veldoverwicht, moeizaam met 2-1.
Het was veelal eenrichtingsverkeer in Bart-Oosterveld waar ACV na zo'n tien minuten op weg leek naar een eenvoudig avond, want toen stond het 0-1. Ezra Schrijver scoorde op aangeven van Matthijs Hardijk.
Vervolgens kreeg de Asser formatie voldoende kansen om de voorsprong in de eerste helft uit te breiden, maar Steijn Strijker, Kevin Mennega, Remy Klaassens, Matthijs Hardijk en doelpuntenmaker Schrijver kregen de bal niet achter de sterk keepende Lennon Ebeltjes.
Na drie prima kansen voor ACV-aanvaller Marco van der Heide in het tweede bedrijf kwam SVBO in de 70ste minuut langszij. ACV-doelman Morten Otto beging een overtreding op Dylan Wessels en Twan Waidijk benutte de toegekende strafschop: 1-1.
Toch was het ACV dat uiteindelijk met de zege aan de haal ging. Een kleine tien minuten voor tijd besliste Gijs Jasper de bekerpartij met een fraai schot: 1-2.