Weerdinge etaleert klasseverschil in bekerduel op De Hunze

VOETBAL - Het bekerduel tussen Gasselternijveen en Weerdinge is in het voordeel van de bezoekers beslist. De 3e klasser won met 0-5 van de thuisploeg en bekert daardoor verder.
Lift

Thuis tegen de ploeg van één van je goede vrienden uitgeschakeld worden in de beker; Het overkwam vanmiddag Robert Oosting van Gasselternijveen. De debutant-trainer toonde Weerdinge-trainer Jordi Nijgh genade door de trainer van de tegenstander een lift te geven naar sportpark De Hunze. Het moge duidelijk zijn dat dit niet van invloed was op de prestatie van de dag.
Gasselternijveen tegen Weerdinge werd namelijk geen moment een echte wedstrijd. Vanaf de eerste minuut waren de gasten te sterk. Met name de bevlogenheid van Leon Bos zorgde regelmatig voor gevaar. Tel daar de fysieke kracht en het fijne balgevoel van Aaron Brinks bij op en je hebt het wapen van Weerdinge grotendeels benoemd.
Leon Bos opende de score al na 10 minuten spelen. Dat op slag van rust pas de 0-2 viel, van de voet van Aaron Brinks, was vooral te wijten aan de gasten die vele kansen misten.

Teamuitje

De tweede helft deed de thuisploeg een verwoede poging iets meer duels aan te gaan. Maar hier speelde Weerdinge zich prima doorheen. Vlak na rust maakte Brinks zijn tweede van de wedstrijd. Deze goal, alsmede het slaapgebrek bij Gasselternijveen vanwege een team uitje, zorgde voor een eenzijdige tweede helft. Weerdinge combineerde er lustig op los en dat was af en toe leuk om naar te kijken.
Denny Pol en Aaron Brinks maakten gaven de overwinning extra glans en maakten er uiteindelijk 0-5 van.