Chef-kok Jilt Cazemier maakt reebout met pompoen en kastanjechampignons in De Keuken van Drenthe

In 'De Keuken van Drenthe' zet chef-kok Jilt Cazemier van restaurant De Vlindertuin een culinair streekgerecht op tafel. Dit doet hij samen met presentatrice Diana de Groot bij molen de Zwaluw in Oudemolen. Het gerecht wordt speciaal gemaakt voor Jannie Douwes die al 61 jaar vrijwilliger is bij het bloemencorso Eelde.
Het streekgerecht van deze aflevering is reebout met pompoen, kastanjechampignons en rode wijnsaus met chocolade. Download hier het recept (pdf-bestand).

Hieronder laat sterrenkok Jilt Cazemier zien hoe je het gerecht zelf kunt maken. 



In De Keuken van Drenthe bereiden doorgewinterde chef-koks klassieke streekgerechten uit de provincie. In elke aflevering leggen de koks stap-voor-stap uit hoe de kijker de gerechten zelf kan bereiden. De Keuken van Drenthe is te zien op maandagavond na het regionale nieuws. Presentatie: Diana de Groot.
Meer over dit onderwerp:
De Keuken van Drenthe
Deel dit artikel: