Drents Museum koopt 'Erica' van Kunstenaar van het Jaar

'Erica' het door het Drents Museum aangekochte werk van Saskia Boelsums (Rechten: Saskia Boelsums)
'Erica' het door het Drents Museum aangekochte werk van Saskia Boelsums (Rechten: Saskia Boelsums)
Het Drents Museum in Assen heeft het werk 'Erica' van kunstenares Saskia Boelsums uit Nieuw-Schoonebeek aangekocht. Het werk van Boelsums, die onlangs werd uitgeroepen tot Kunstenaar van het jaar 2020, zal vanaf zondag 24 november te zien zijn in de expositie 'Barbizon van het Noorden'.
De aankoop

Harry Tupan, directeur van het Drents Museum
: "Wij verzamelen Drentse kunst en hoofdconservator Annemiek Rens kwam al een hele tijd geleden bij mij met een serie aankoopvoorstellen waarin Saskia Boelsums bovenaan stond".
Boelsums werd 8 november nog uitgeroepen tot 'Kunstenaar van het jaar 2020', een titel die door Stichting Kunstweek gegeven wordt aan de 'meest gewaardeerde kunstenaar'.

Erica

'Erica', de schilderachtige foto van Boelsums, is in de buurt van het gelijknamige Zuid-Oost Drentse dorp gemaakt. "Door de heldere accenten, scherpe contrasten en de manier waarop Boelsums met kleur speelt geeft het werk een impressionistisch gevoel", aldus het Drents Museum.
Het werk zal worden tentoongesteld tijdens de expositie 'Barbizon van het Noorden', waar ook het recent aangekochte schilderij van Vincent van Gogh te zien zal zijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.