liveblog | 16 maart 2023

Gesloten: BBB op 16 senaatszetels, mogelijk zelfs 17

  • Nieuwkomer BBB met 17 zetels de grootste in Drenthe
  • Alle uitslagen voor de Provinciale Staten in Drenthe zijn hier te vinden
  • Terugkijken op hoe de dag verlopen is, kan in het gesloten liveblog
Laatst bijgewerkt: 16 maart 2023, 22:50 uur
22:50

Tot zover het liveblog van 16 maart

De hoogtepunten van vandaag kun je hieronder teruglezen in het gesloten liveblog. Morgen volgen wij de nieuwste ontwikkelingen rond de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen.
21:31

BBB ook de grootste in Waterschap Drents Overijsselse Delta

Van de vier waterschappen in Drenthe, lijkt BBB bij drie de grootste partij te worden. Na Vechtstromen en Hunze en Aa's staat de partij bij de voorlopige uitslag van de Drentse Overijsselse Delta ook bovenaan. Alleen in Noorderzijlvest moet BBB genoegen nemen met de tweede plaats, Water Natuurlijk is hier het grootste.
19:21

BBB pakt de winst in Waterschap Vechtstromen

Met 34,6 procent van de stemmen is BBB de grootste geworden in Vechtstromen en komt de partij met negen zetels in het waterschap. Water Natuurlijk was met zeven zetels de tweede partij.
19:01

Politiek verslaggever Serge Vinkenvleugel over de uitslag van de verkiezingen

Uitleg politiek verslaggever Serge Vinkenvleugel
17:44

Ook waterschap Hunze en Aa's prooi voor BBB

Niet alleen bij de provincies, maar ook bij de waterschapsverkiezingen beleeft de BBB succes. In Hunze en Aa's werd de partij met zes zetels de grootste in de voorlopige uitslagen, gevolgd door Water Natuurlijk met vijf zetels. De PVDA behield de drie zetels die ze vier jaar geleden ook kregen.
17:09

Water Natuurlijk blijft grootste in Noorderzijlvest

Bij de voorlopige uitslagen stijgt Water Natuurlijk van vijf naar zes zetels. Ook in het Waterschap Noorderzijlvest komt nieuweling BBB met stip binnen op twee en krijgen ze vier zetels. Met drie zetels eindigt de PVDA als derde in het Noorderzijlvest.