Emmenaar krijgt celstraf voor rol in rellen na FC Volendam-FC Emmen

Het gevecht bij de sloot
Ongeregeldheden na FC Volendam-FC Emmen © RTV Drenthe
De 33-jarige Emmenaar die werd opgepakt na de ongeregeldheden na de voetbalwedstrijd tussen FC Volendam en FC Emmen heeft vier weken celstraf gekregen, waarvan tien dagen voorwaardelijk. Ook moet hij een schadevergoeding betalen.
Volgens de rechter is mishandeling van twee politieagenten bewezen. De man moest vanmiddag voorkomen in Haarlem, het snelrecht werd toegepast waarbij de politierechter meteen een uitspraak deed.

Hogere eis

Na de eredivisiewedstrijd in Volendam op 4 maart kregen aanhangers van beide clubs het met elkaar aan de stok. Bij de ongeregeldheden werden ook drie agenten mishandeld. In Zwolle werd de Emmenaar later die avond aangehouden.
In de rechtbank in Haarlem moest de man voorkomen voor de mishandeling van twee politieagenten. De officier van justitie eiste 90 dagen gevangenisstraf, waarvan 30 dagen voorwaardelijk. Ook zou hij de twee slachtoffers een schadevergoeding moeten betalen van 250 en 875 euro.

Meldplicht

De politierechter kwam tot een lagere straf. Hij veroordeelde de relschopper totvier weken gevangenisstraf, waarvan tien dagen voorwaardelijk. Gaat de man de komende twee jaar weer de fout in, moet hij die tien dagen alsnog uitzitten. Dat moet ook als hij niet voldoet aan een meldplicht en een behandeling.
De schadevergoeding van 250 euro hoeft niet betaald te worden, het bedrag van 875 euro is wel toegewezen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.