Water Natuurlijk blijft de grootste in waterschap Noorderzijlvest

Waterberging Noorderzijlvest
Een waterberging van het waterschap Noorderzijlvest © Waterschap Noorderzijlvest
Bij de voorlopige uitslagen van de verkiezingen voor het Waterschap Noorderzijlvest blijft Water Natuurlijk de grootste partij. De partij pakt er één zetel bij ten opzichte van vier jaar geleden en stijgt naar zes. BBB komt ook hier als nieuwkomer binnen en wordt de tweede partij met vier zetels.
Het opkomstpercentage in Noorderzijlvest steeg naar 59,2 procent, bijna 6 procent meer dan vier jaar geleden. Een kwart van de stemmen in dit waterschap ging naar Water Natuurlijk en BBB ontving twintig procent van de stemmen.
Een andere opvallende nieuwkomer in Noorderzijlvest is de studentenpartij Student & Water. Deze partij kreeg 7,1 procent van de stemmen, wat goed was voor één zetel. "Wat begon als grap in een studentenkroeg, groeide de afgelopen maanden uit tot een serieuze partij", vertelt lijsttrekker Ale ten Cate.

Uitslag Drents Overijsselse Delta later

De uitslag van het Waterschap Drentse Overijsselse Delta komt later dan gepland, omdat het tellen van de stemmen langer duurt dan verwacht. De uitslagen van Hunze en Aa's en Vechtstromen worden later vanmiddag verwacht.

Uitslag Waterschap Noorderzijlvest

Uitslag Waterschap Noorderzijlvest Aantal zetels
Water Natuurlijk 6
BBB 4
PVDA 3
CU, CDA, VVD, Betaalbaar Water, Groninger Belang, Student & Water 1

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.