Mien Plekkie: Het altijd bloeiende Sterrebos in Roden

Het meest rustgevende plekje om met je hond te lopen in Drenthe is volgens Arien de Groot het Sterrebos in Roden.
Het kabbelende water, de mooie omgeving en de nieuwe vistrap maken het plaatje voor De Groot perfect. "Alles aan deze plek is prachtig", zegt ze. "Een prachtige plek, waar je lekker tot rust kan komen."

Uitwaaien
De Groot komt er al jaren, om lekker uit te waaien met de honden. Maar wanneer moet je dan een kijkje nemen in dit deel van het Mensingebos? Wanneer is de omgeving het mooist? Volgens De Groot maakt dat niet uit. "Zomer en winter, het is hier altijd mooi. Er zit een beetje beweging in het landschap. Er bloeit altijd wat, het is gewoon een ontzettend mooi stukje."

Barbizon van het Noorden
In de tentoonstelling Barbizon van het Noorden - De ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950 presenteert het Drents Museum unieke eigenschappen van het Drentse landschap. Onder andere werken van beroemde schilders als Vincent van Gogh, Hendrik Willem Mesdag en Isaac Israëls zijn te zien. 

Barbizon staat voor een Franse kunstenaarsgroep die bekend werd door het schilderen van Franse landschappen. In Drenthe zocht het museum de samenwerking op met Het Drentse Landschap. Daaruit kwam de fotowedstrijdstrijd Mien Plekkie voort. Daarin werd gezocht naar het mooiste plekjes in Drenthe.

De mooiste foto's krijgen een plekje tijdens de tentoonstelling Barbizon van het Noorden. RTV Drenthe nam alvast een voorproefje en selecteerde acht foto's. De fotografen vertellen hun verhaal bij hun favoriete stukje Drenthe.

De tentoonstelling Barbizon van het Noorden is van 24 november 2019 tot en met 22 maart 2020 te zien. Ook de aangekochte Van Gogh zal tijdens deze tentoonstelling te zien zijn.