Vijfde seizoensnederlaag voor Hurry-Up

Hurry-Up sputtert tegen, Tongeren viert feest (Rechten: RTV Drenthe/Stijn Steenhuis)
HANDBAL - Hurry-Up wacht al sinds 28 september op een zege in de BENE-League. In het vooruitgeschoven competitieduel in Zwartemeer tegen Tongeren moest de thuisploeg voor de vijfde keer dit seizoen buigen: 30-31.
Door Europese verplichtingen van Hurry-Up werd de partij met de Belgen op dinsdagavond afgewerkt. Op zaterdag speelt de formatie van Joop Fiege de return in de derde kwalificatieronde in de Challenge Cup. Het heenduel tegen het Zweedse Alingsas HK werd met 21-32 verloren.

Time-out

Na vijf minuten en 1-6 dook trainer/coach Fiege de time-out in. In het vervolg toonde Hurry-Up beterschap. Met vijf treffers zorgde René Jaspers voor 15-14 bij rust.
Na de pauze werkte Tongeren zich aan de goede kant van de score. Het middenblok van Hurry-Up functioneerde onvoldoende. Bij 20-26 leek het gespeeld. Met twee reddingen op rij inspireerde invaller onder de lat Boris Tot Hurry-Up.

Kastner

Jakub Kastner, goed voor zes Zwartemeerse doelpunten, en Kevin Bos zorgden voor de aansluiting. Een halve minuut voor tijd kwam Tongeren op 30-31. In de laatste aanval wisten de oranjehemden het net niet meer te vinden.
Door de nederlaag laat Hurry-Up de opponent uit België op gelijke hoogte komen. Beide teams hebben elf punten uit evenveel wedstrijden. Op vrijdag stappen de Zwartemeerders in de bus naar Zweden.