Scherpen naar oefenzege met Jong Oranje

Kjell Scherpen versloeg met Jong Oranje de leeftijdsgenoten van Engeland in Doetinchem (Rechten: archief RTV Drenthe)
Kjell Scherpen versloeg met Jong Oranje de leeftijdsgenoten van Engeland in Doetinchem (Rechten: archief RTV Drenthe)
VOETBAL - Jong Oranje, met Emmenaar Kjell Scherpen onder de lat, heeft een sterk kalenderjaar dinsdag afgesloten met een late overwinning op Jong Engeland. De oefenwedstrijd in Doetinchem eindigde in 2-1.
De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij spits Kaj Sierhuis, die van dichtbij afrondde op aangeven van zijn FC Groningen-ploeggenoot Deyovaisio Zeefuik.
Na rust leidde verdediger Rick van Drongelen met een foutje de gelijkmaker van Manchester United-aanvaller Mason Greenwood in, maar het slotakkoord was voor Javairô Dilrosun. De speler van Hertha BSC schoot in blessuretijd fraai raak uit een vrije trap.
Jong Oranje, dat AZ-aanvallers Calvin Stengs en Myron Boadu moest afstaan aan het 'grote' Oranje, won dit jaar in de EK-kwalificatie overtuigend van Jong Cyprus (5-1), Jong Portugal (4-2), Jong Noorwegen (0-4) en Jong Gibraltar (0-6). De ploeg ligt daarmee op koers voor deelname aan het EK van 2021.

27 maart

De volgende wedstrijd van Jong Oranje is pas op 27 maart volgend jaar, wanneer Jong Wit-Rusland de tegenstander in de EK-kwalificatie is. Vier dagen later wordt in en tegen Portugal gespeeld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.