Mien Plekkie: Prachtige hoogteverschillen op Molenveld Exloo

Het mooiste plekje in Drenthe is het Molenveld bij Exloo. Althans, volgens fotograaf Lenie Doornkamp. De prachtige hoogteverschillen, de kleuren in de zomer en het mooie wandelgebied maken deze plek zo indrukwekkend.
"Ik wilde eerst een foto maken van de grondmist op het veld, maar de mist trok helaas weg. Jammer dacht ik, volgende keer beter. Maar toen draaide ik me om en zag ik al die mooie kleuren op het Molenveld. Dit is prachtig", vertelt Lenie.
Barbizon van het Noorden

In de tentoonstelling Barbizon van het Noorden - De ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950 presenteert het Drents Museum unieke eigenschappen van het Drentse landschap. Onder andere werken van beroemde schilders als Vincent van Gogh, Hendrik Willem Mesdag en Isaac Israëls zijn te zien.
Barbizon staat voor een Franse kunstenaarsgroep die bekend werd door het schilderen van Franse landschappen. In Drenthe zocht het museum de samenwerking op met Het Drentse Landschap. Daaruit kwam de fotowedstrijdstrijd Mien Plekkie voort. Daarin werd gezocht naar het mooiste plekjes in Drenthe.
De mooiste foto's worden krijgen een plekje tijdens de tentoonstelling Barbizon van het Noorden. RTV Drenthe nam alvast een voorproefje en selecteerde acht foto's. De fotografen vertellen hun verhaal bij hun favoriete stukje Drenthe.
De tentoonstelling Barbizon van het Noorden is van 24 november 2019 tot en met 22 maart 2020 te zien. Ook de aangekochte Van Gogh zal tijdens deze tentoonstelling te zien zijn.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.