Stelling: Het gaat de politie niets aan waar mijn dure spullen vandaan komen

Voor de patseraanpak kan de politie een bestuurder vragen zich te verantwoorden voor zijn of haar dure auto (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Voor de patseraanpak kan de politie een bestuurder vragen zich te verantwoorden voor zijn of haar dure auto (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
De VVD wil de ‘patseraanpak’ die gehanteerd wordt door de Rotterdamse politie landelijk uitzetten. Dat meldt RTL Nieuws vandaag.
Patseraanpak

Bij de patseraanpak kunnen mensen met dure spullen, zoals kleding of auto’s, staande gehouden worden. Zij moeten dan verantwoorden hoe ze daaraan komen. Als ze dat niet kunnen, mag de politie de spullen in beslag nemen.
De VVD pleit voor dit beleid op landelijk niveau, omdat de partij wil laten zien dat ‘pronken met crimineel geld niet loont’, aldus RTL Nieuws. Volgens VVD-kamerlid Dilan Yesilgöz zou het daarbij gaan om de aanpak van foute rolmodellen voor jongeren, bijvoorbeeld jongeren die door de criminaliteit hele dure jassen en auto's kunnen kopen.

Stelling

Voor de patseraanpak zou de politie je dus staande kunnen houden wanneer je in een dure auto rijdt om te vragen hoe je aan die auto komt. Wat vind jij? Is het een goede zaak dat het pronken met crimineel geld op deze manier aangepakt wordt? Of zou de politie niet op deze manier mogen werken?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.