Treant-bestuur spreekt stakers Scheper Ziekenhuis met 'dubbel gevoel' toe

De raad van bestuur van Treant Zorggroep steunt de staking van het personeel. Tegelijkertijd is het inwilligen van de looneis van de medewerkers een probleem vanwege de bezuinigingen.
Ruim honderd medewerkers van de locatie Scheper in Emmen draaien tijdens de staking vandaag zondagdiensten. Alle afspraken voor operaties en geplande bevallingen zijn afgezegd. Op de intensive care en de hart- en oncologieafdelingen wordt wel gewoon gewerkt. Ook spoedgevallen worden behandeld.

Minder druk, meer geld
In heel Nederland staakt het ziekenhuispersoneel vandaag. De zorgmedewerkers willen een verlaging van de werkdruk en een verhoging van hun salaris. In het ziekenhuis van Emmen zit de sfeer er goed in. De medewerkers zingen, sjoelen en bakken knieperties voor zichzelf en patiënten.

Treant-bestuursvoorzitter Rolf de Folter sprak vanochtend begrip uit voor het personeel, maar gaf aan er ook met een dubbel gevoel te staan. "Ik weet hoe hard jullie werken en gun jullie meer geld, maar helaas moeten we ook bezuinigen. De looneis kan een probleem zijn", zei De Folter. 

Deel dit artikel: