Statement profclubs na racisme: wedstrijd minuut stilleggen

VOETBAL - Komend weekend zal er bij iedere wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal één minuut niet gevoetbald worden. Dit om aandacht te vragen voor racisme, naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens het duel tussen FC Den Bosch en Excelsior van afgelopen zondag.
De clubs komen in actie na het incident tijdens dat duel, waarbij een aantal 'supporters' het had voorzien op Ahmad Mendes Moreira. 

Door een statement te maken in het veld geven we vanuit het voetbal een duidelijk signaal dat genoeg écht genoeg is.
Eredivisie CV

Het is de bedoeling dat het statement direct na het eerste fluitsignaal gemaakt wordt. Terwijl de spelers stil blijven staan, zal er op het scorebord in de stadions de tekst ‘Racisme? Dan voetballen we niet’ verschijnen. ,,Door een statement te maken in het veld geven we vanuit het voetbal een duidelijk signaal dat genoeg écht genoeg is. Daarnaast heeft dit impact op zowel voetballiefhebbers als niet-voetballiefhebbers", luidt de onderbouwing van het verzoek richting de clubs. 

Aan het einde van de wedstrijd zal wel een minuut extra tijd worden gerekend. ,,We begrijpen dat alle negentig minuten in een wedstrijd van belang zijn, waardoor we de KNVB hebben verzocht om aan het eind van de eerste helft minimaal één minuut speeltijd toe te voegen om het gemis van de eerste minuut te compenseren.”

FC Emmen speelt zondagmiddag in Waalwijk tegen RKC. Dat duel begint om 14.30 uur.

Oranje 
Dinsdag liet het Nederlands elftal al blijken dat het genoeg is, door onderstaande foto te plaatsen op social media.

Deel dit artikel: