Dichter Lévi Weemoedt grijpt naast NS Publieksprijs

Dichter Lévi Weemoedt heeft naast de NS Publieksprijs gegrepen. De inmiddels overleden Martine Bijl won met het boek Rinkeldekink.
Weemoedt was genomineerd met zijn boek Pessimisme kun je leren! Het was voor het eerst dat een dichtbundel genomineerd was voor de prijs. 

De prijs bestaat naast de eretitel Boek van het Jaar 2019, uit een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van 7.500 euro en een jaar lang gratis reizen met de NS Businesscard in de eerste klas.

DWDD
In het tv-programma De Wereld Draait Door werd de winnaar bekendgemaakt. Tot vanavond kon worden gestemd via de website van de NS Publieksprijs.

Rinkeldekink kreeg 33 procent van de in totaal 111.000 stemmen die werden uitgebracht. Vorig jaar waren dat er 97.000. De andere genomineerden waren Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer, Otmars zonen van Peter Buwalda, Taal voor de leuk van Paulien Cornelisse en Wees onzichtbaar van Murat Isik. De zes genomineerde oorspronkelijk Nederlandstalige boeken behoren tot de bestverkochte titels van 1 juli 2018 tot 1 juli 2019.

Pessimisme kun je leren! is een bloemlezing met gedichten van Weemoedt. Ter ere van zijn 70e verjaardag werd de bundel samengesteld door schrijver en columnist Özcan Akyol. Er werden ruim 90.000 exemplaren van verkocht.

Deel dit artikel: