Studenten NHL Stenden tussen de ondernemers in eigen leerwerkbedrijf

NHL Stenden Hogeschool Emmen laat een deel van de studenten letterlijk los. Studenten 'Finance en Control' krijgen niet alleen meer les in het schoolgebouw, maar gaan ook aan de slag bij het eigen leerwerkbedrijf. Daarbij gaan ze opdrachten uitvoeren voor ondernemers.
Met een druk op de knop deden wethouder Guido Rink van de gemeente Emmen en docent Peter Jan Poppen van NHL Stenden de officiële opening van het leerwerkbedrijf van de Hogeschool.

Een deel van de studenten gaat voortaan vanuit Growing Emmen aan de slag. Growing Emmen is een plaats waar veel startende ondernemers samenkomen en waar je onder andere kunt flexwerken. Voor de studenten een ideale plek om praktijkervaring op te doen.

Meer feeling
“De studenten krijgen hier veel meer zicht op wat er gebeurt in de maatschappij. Ze zitten hier centraal tussen de ondernemers en krijgen daar zo ook veel meer feeling mee”, verwacht docent Peter Jan Poppen. De studenten moeten zelf de boer op om opdrachten in de wacht te slepen, die ze vervolgens ook zelf moeten uitvoeren.

Poppen heeft met een kleine groep al de nodige ervaring opgedaan en die is zo positief dat het concept nu breder wordt uitgerold. “In eerste instantie gaat het om studenten 'Finance en Control', maar ik verwacht op termijn ook mensen die commerciële studies doen, of werktuigbouw en ICT."
Meer over dit onderwerp:
gemeente Emmen NHL Stenden Growing Emmen Emmen
Deel dit artikel: