Aanleg rotonde bij Nieuw-Amsterdam alsnog van start

Wethouder René van der Weide en Gert Brunink van Schagen Infra gaven het startsein voor de werkzaamheden (Rechten: gemeente Emmen)
Wethouder René van der Weide en Gert Brunink van Schagen Infra gaven het startsein voor de werkzaamheden (Rechten: gemeente Emmen)
De aanleg van de rotonde op het drukke kruispunt van 'Dikke Wiek' bij Nieuw-Amsterdam is alsnog begonnen.
De gemeente Emmen verwacht dat de werkzaamheden eind maart 2020 afgerond zijn. Aanvankelijk zou de rotonde aan het einde van dit jaar klaar zijn.
"Maar door de stikstofproblematiek was extra onderzoek noodzakelijk", legt René Nanninga, woordvoerder van de gemeente, uit. De bouwplannen hoefden uiteindelijk niet te worden aangepast.

Lees meer: 'Dikke Wiek' bij Nieuw-Amsterdam krijgt rotonde

Op de kruising komen nu nog de Nieuw-Amsterdamsestraat en de Dikke Wijk Oostzijde samen met de Verlengde Herendijk. Straks komt daar ook de Erfscheidenweg naar Barger-Erfscheidenveen bij.

Tijdelijke wegen

Om hinder tijdens de werkzaamheden te voorkomen, worden tijdelijke wegen aangelegd waar het verkeer overheen kan. Zo komt er een tijdelijke rijbaan langs het werkvak tussen de Nieuw-Amsterdamsestraat en de Dikke Wijk.
Ook vanaf de Verlengde Herendijk komt er een tijdelijke rijbaan, zodat ook het verkeer van en naar Parc Sandur kan blijven rijden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.