Culturele instellingen in grensregio voortaan tweetalig

Kamertje Van Gogh in Van Gogh Huis
Onder meer het Van Gogh Huis Drenthe is onderdeel van het park © Van Gogh Huis Drenthe
Meerdere Nederlandse en Duitse culturele trekpleisters in de grensregio bieden voortaan hun informatie in twee talen aan. Zo zijn websites aangepast, staan er meertalige informatieborden en zijn er audiotours ontwikkeld in het Duits en Nederlands.
Instanties die meedoen zijn het Veenpark (Barger-Compascuum), het Smalspoormuseum (Erica), het Veenloopcentrum (Weiteveen), Museum Collectie Brands (Nieuw-Dordrecht), het Van Gogh Huis (Veenoord/Nieuw-Amsterdam), het Emsland Moormuseum (Geeste), het Erdöl-Erdgas Museum (Twist) en het Duits-Nederlandse Bijencentrum.

Toegankelijker

De culturele centra worden gezien als 'veenpoorten' voor het Natuurpark Veenland, dat in Nederland en Duitsland ligt. Door alle informatie in twee talen aan te bieden, zijn de instellingen toegankelijker geworden voor toeristen.
Daarmee is een einde gekomen aan het project Grensoverschrijdend Cultuurnetwerk. Dat project is onder meer gefinancierd door de provincie Drenthe, het recreatieschap en de Europese Unie.

Natuurpark Veenland

Het natuurpark is een samenwerking tussen de Duitse Landskreis Emsland, Grafschaft Bentheim, de provincie Drenthe en de gemeenten Twist, Geeste, Wietmarschen, Meppen, Haren en Emmen. "Met elkaar zetten ze zich in voor een duurzame ontwikkeling op het gebied van natuur, recreatie en educatie over het veen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.