Djammen: Justin Ripassa leeft voor de muziek

Justin Ripassa en Jeff Zwart
Justin Ripassa en Jeff Zwart © RTV Drenthe / Fred van Os
Zijn eerste single heet Another Friend. Een dikke vier jaar geleden speelde hij die bij Djammen. Inmiddels is er een hoop gebeurd in zijn leven. "Ik ben een behoorlijk stuk ouder geworden en een tweede is dat ik misschien een beetje de baard in de keel heb", grapt Justin Ripassa. "Én ik heb in die tussentijd ontzettend veel muziek gemaakt."
"Vorig jaar is er heel erg veel gebeurd", legt de singer-songwriter uit. Zo heeft hij meegespeeld met het orkest van de Koninklijke Luchtmacht, maar ook met muziekvereniging Excelsior uit Oosterhesselen in samenwerking met Arjan Erkel. "Ja en nog steeds heel erg veel met mijn beste vriend Jeff Zwart: muziek maken, muziek schrijven en muziek opnemen." Na het verschijnen van zijn eerste single was de Emmenaar ook een tijdje van de radar verdwenen. "Ik ben een half jaartje naar Engeland gegaan om in Cardiff te wonen en om daar ook muziek te maken. Ik wilde daar eigenlijk nog iets langer blijven, maar toen kwam de coronapandemie, dus dat gooide roet in het eten en sindsdien ben ik weer terug in Emmen."

Muzikaal bestaan

Er zijn weinig dingen die hij mooier vindt om te doen. "Muziek is voor mij het allerbelangrijkste", vertelt de liedjesmaker. Maar hij kan er nog niet van bestaan, dus heeft hij er ook een baan bij. "Overdag onderneem ik in de ICT. Ik heb een eigen bedrijf in het bouwen van websites en 's avonds ben ik dan ondernemer in de muziekwereld." De combinatie is volgens hem perfect. "Als je een eigen onderneming hebt, heb je ook de vrijheid om te zeggen: jongens, ik ga vandaag even lekker spelen." Op het moment speelt Ripassa vooral op besloten feestjes, maar er komen volgens hem wel weer mooie dingen aan binnenkort.

Primeur

"Eén van de liedjes die Jeff en ik samen hebben geschreven heet The more I'm giving you. Dat is een liedje dat wij binnenkort graag willen uitbrengen. Het is voor mij een heel belangrijk liedje." Ripassa vertelt dat hij al zijn liedjes schrijft over gebeurtenissen uit zijn eigen leven. Zijn eerste single ging over de liefde en zo ook zijn nieuwste. "Ik heb een beste vriend en hij heeft de ware gevonden. Alleen helaas kunnen zij samen geen kinderen krijgen. Dan moet je toch op de een of andere manier een andere invulling geven aan je relatie." Volgens de Emmenaar is het lied een ode aan ware liefde.
Justin Ripassa leeft voor de muziek. "Ik ben eigenlijk dag en nacht met muziek bezig, onder de douche, op de wc; overal. Dat kun je mijn ouders navragen." Er ligt op de spreekwoordelijke plank dus ook een hoop nieuws. "Ik schrijf eigenlijk altijd liedjes en die neem ik op met Jeff Zwart. Die liggen ook klaar om eruit te gaan." Daarbij denkt hij groots. Zijn muziek is Engelstalig en daarom voor de hele wereld geschikt volgens hem. "Dat wil ik op een juist manier doen. Ik heb op dit moment best wel wat organisaties om mij heen waarmee ik liedjes uitstuur, voordat ik ze uitbreng."
Fans kunnen zich dus de komende tijd opmaken voor nieuw werk van de singer-songwriter uit Emmen. "Muziek is nog steeds voor mij de grote liefde, die ik altijd najaag en waar ik het voor doe."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.