Emmen wil 'paradijsvogels' onderbrengen in woonunits aan Schietbaanweg

schietbaanweg emmen
Het stuk grond aan de Schietbaanweg dat de gemeente gaat kopen © Google Streetview
Zo'n acht mensen in Emmen die langdurig dakloos zijn, worden binnenkort opgevangen in woonunits aan de Schietbaanweg. De gemeente is bezig om daar een stuk grond te kopen voor de plaatsing van acht woonunits.
De woningen zijn bedoeld voor mensen die nu nergens anders ondergebracht kunnen worden. Emmen noemt de groep 'paradijsvogels'. Het gaat om mensen die niet zelfstandig in een woonwijk kunnen wonen. Ook lopen ze vast in opvangorganisaties.
"Zij hebben een prikkelarme omgeving nodig met begeleiding en toezicht", zegt de gemeente. "Om deze mensen te helpen, moeten we alternatieve oplossingen vinden." De gemeente werkt samen met woningcorporatie Domesta, het Leger des Heils en Verslavingszorg Noord-Nederland. "Samen willen wij deze groep mensen een plek geven waar zij zichzelf kunnen zijn en zo beter in staat zijn om te herstellen van hun jarenlange dakloosheid."

Afstand tot omwonenden

Volgens de gemeente is de locatie aan de Schietbaanweg goed, omdat het stuk grond zich aan de rand van Emmen bevindt. De afstand tot direct omwonenden aan de Westenesch is enkele honderden meters. De N381 vormt een "duidelijke scheiding" tussen Westenesch en de locatie. "Daarbij ligt de kavel aan een weg met nauwelijks verkeer en is het gebied omzoomd door bomen en struiken."
Wanneer de acht bewoners er wonen, krijgen ze dagelijks begeleiding en toezicht. In Hoogeveen trekt de gemeente ook de portemonnee voor het opvangen van 'paradijsvogels'.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.