Thomas Cook Nederland maakt geen doorstart

Thomas Cook Nederland maakt geen doorstart. TUI Nederland heeft wel een aantal domeinnamen en klantendatabases uit de boedel van het failliete reisconcern overgenomen. Het gaat bijvoorbeeld om het webadres neckermann.nl.

Volgens de curator bleek een echte doorstart van de Nederlandse tak van het omgevallen Britse bedrijf niet mogelijk. Zij heeft de afgelopen tijd met verschillende geïnteresseerde partijen gesproken. Er was al collectief ontslag aangevraagd voor de circa tweehonderd medewerkers. De curator zal de betrokken klanten nog om toestemming vragen voor de overdracht van hun gegevens aan TUI.

Vakantievluchten vanaf Eelde
Het bedrijf waar onder meer ook Neckermann onder valt, kocht stoelen in bij Transavia voor vakantievluchten vanaf Groningen Airport Eelde. Neckermann en Thomas Cook zouden vliegtuigen van Transavia inzetten om vanaf Drentse bodem naar Mallorca en Kreta te vliegen.


Onderdelen van het Thomas Cook-concern in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn eerder wel in andere handen overgegaan. Het vakantie-imperium was een van de grootste reisconcerns ter wereld en viel om na het mislukken van een reddingsplan. Enkele honderdduizenden vakantiegangers werden door het faillissement getroffen.
Deel dit artikel: