Twee verdachten aangehouden in zaak liquidatie oud-speler FC Emmen

De politie in Amsterdam heeft in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard twee verdachten aangehouden. De oud-voetballer van FC Emmen werd op 18 september doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost.
Dinsdag blijkt een 22-jarige Amsterdammer te zijn aangehouden. Tijdens een huiszoeking werd een vuurwapen aangetroffen. Hij zit nog vast. Gisteren werd ook een 28-jarige inwoner van Amsterdam opgepakt. Bij een doorzoeking in zijn woning zijn digitale gegevensdragers in beslag genomen. Hij is vandaag op vrije voeten gesteld.
 
Vorige week donderdag werd ook al een aanhouding verricht in het onderzoek. Die man wordt verdacht van witwassen. Hij werd een dag later alweer vrijgelaten.

Onder vuur genomen
De 32-jarige Maynard werd twee maanden geleden onder vuur genomen toen hij in zijn auto op de Langbroekdreef reed. Het voertuig belandde vervolgens met hoge snelheid in een brandweerkazerne. Het slachtoffer stierf ter plekke.

Diverse media berichtten dat de liquidatie mogelijk te maken zou hebben met een ripdeal, waarbij 400 kilo cocaïne zou zijn verdwenen. De politie zei alle scenario's nog te onderzoeken. Maynard was een bekende van de politie. Die heeft niet gezegd wat hij op zijn kerfstok had.

Maynard kwam in het seizoen 2012-2013 voor FC Emmen uit. Dit seizoen voetbalde hij bij amateurclub Alphense Boys.
Meer over dit onderwerp:
Kelvin Maynard FC Emmen liquidatie Amsterdam
Deel dit artikel: