Rijkswaterstaat onderzoekt waarom water weer niet wegliep op A28

Deel A28 staat onder water
In december stond de weg ook al onder water © Persbureau Meter
Rijkswaterstaat onderzoekt wat er mis is met de afwatering op de A28 ter hoogte van Haren. Vanochtend ontstond er een gevaarlijke situatie op de weg, omdat er een laag water bleef staan.
Op die plek was daardoor een grote kans op aquaplaning. Er zijn geen ongelukken gebeurd.
"Mogelijk gaat het om een verstopte kolk of zit er iets niet goed in de afvoer", laat Rijkswaterstaat-woordvoerder Anne van der Meer weten. Normaal gesproken loopt bij regen het water van de weg af richting het riool of de berm. "Het probleem kan ook in de berm zitten. Onze experts moeten er goed naar kijken."

'Wegafsluiting niet verwacht'

De linkerrijstrook moest vanochtend in de richting van Groningen worden afgesloten. Hoewel het behoorlijk had geregend, was de neerslag ook weer niet zo extreem. "Ik had niet verwacht dat de weg deels afgesloten moest worden. Zoiets heeft namelijk veel impact", weet woordvoerder Van der Meer. Door de gedeeltelijke afsluiting, reed verkeer vanaf Vries langzaam in de richting van Groningen.
Eind vorig jaar moest rond dezelfde plek de weg ook afgesloten worden, omdat water op het wegdek bleef liggen. "We gaan kijken of het verholpen kan worden", aldus de woordvoerder.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.