TOP na rust te sterk voor DOS'46

KORFBAL - DOS'46 heeft de eerste nederlaag in de Korfbal League van het seizoen geleden. Na een 9-8 voorsprong ging de ploeg uit NIjeveen in de tweede helft kopje onder en verloor met ruime cijfers, 16-22.
In een spannende, maar geen goede, eerste helft nam DOS'46 meermaals een voorsprong van twee twee treffers, maar de gasten uit Sassenheim kwamen steeds terug. Met name Nienke Hintzbergen was in de beginfase op dreef met drie treffers. 

Voorsprong bij rust
Vijf minuten voor de rust kwam TOP voor het eerst op voorsprong (7-8). Toch ging de thuisclub rusten met een voorsprong door twee prachtige treffers van Max Malestein en Jelmer Jonker (9-8).

De eerste treffer na rust was nog wel voor DOS, maar daarna namen de gasten het heft in handen. De achterstand werd snel ongedaan gemaakt en waar TOP de kansen wel benutte, deed DOS dat niet.

Veel gemist
DOS'46 miste te veel kansen, Harjan Visscher scoorde maar één keer en te veel spelers gaven niet thuis. In de slotfase liep TOP verder uit en won uiteindelijk ruim, 16-22. 

Na drie wedstrijden heeft DOS'46 drie punten. Volgende week gaat de ploeg van trainer Pascal Zegwaard op bezoek bij LDODK, dat na drie wedstrijd zes punten heeft en koploper is van de Korfbal League.
Meer over dit onderwerp:
Korfbal Nijeveen DOS'46 TOP Sassenheim
Deel dit artikel: