Emmer restaurant De Drommedaar per direct dicht: 'Het werd uitzichtloos'

Wouter van Liere
Wouter van Liere bij de entree van De Drommedaar © RTV Drenthe / Janet Oortwijn
Restaurant en wijnbar De Drommedaar in Emmen sluit met onmiddellijke ingang de deuren. Eigenaar Wouter van Liere wilde het etablissement verkopen, maar een overname bleef de afgelopen maanden uit.
Het pand van De Drommedaar deed jarenlang dienst als eetgelegenheid bij de oude dierentuin en later als pannenkoekenhuis tot het in 2012 afbrandde. Tot de sluiting van het park in 2015 was het een kantoorpand.
Met Van Liere aan het roer ging De Drommedaar in december 2018 open als restaurant en wijnbar. In 2021 kreeg het restaurant een onderscheiding en eervolle vermelding van Michelin in de vorm van twee 'bestekjes'. Dat houdt in dat de rapporteurs De Drommedaar waarderen.

'Aan noodrem trekken'

Toch heeft Van Liere besloten het restaurant op te doeken. "Wat begon als een groot en spannend avontuur veranderde in een wilde rit die niet meer stuurbaar werd", meldt de ondernemer in een verklaring. "Helaas heb ik daarom aan de noodrem moeten trekken. Coronasluitingen, personele tekorten in de horeca, fors gestegen kosten op alle vlakken, een energiecrisis die ons allen raakt maar bovenal mijn gezondheid die te wensen overlaat. Het werd uitzichtloos."
De afgelopen maanden heeft Van Liere gezocht naar een overnamekandidaat. "Zodat De Drommedaar werd voortgezet. Er was dan ook een overeenkomst met een gerenommeerde partner die een soortgelijke formule zou voeren in De Drommedaar. Helaas is afgelopen week gebleken dat de verkoop toch geen doorgang kan hebben. Daarom heb ik de meest moeilijke ondernemersbeslissing van de afgelopen jaren moeten nemen. Per direct sluit ik de deuren van De Drommedaar."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl