Gemeenteraad keurt plan voor zorgwoningen Grolloo goed

Zorgappartementen Grolloo
De zorgwoningen komen naast het dorpshuis van Grolloo © Grolloo Zorgt
De gemeenteraad van Aa en Hunze staat unaniem achter de plannen voor de bouw van twaalf zorgwoningen voor senioren in Grolloo. Dat werd gisteravond duidelijk tijdens de gemeenteraadsvergadering in Gieten.
Vrijwilligers uit Grolloo hebben het plan zelf uitgewerkt. Zij willen hiermee een oplossing bieden voor het tekort aan seniorenwoningen in het dorp. Nu de gemeenteraad met het plan heeft ingestemd, kunnen de initiatiefnemers een vergunning aanvragen om daarna met de bouw te kunnen starten. Dat gebeurt mogelijk nog dit jaar.

Voorrang voor Grolloërs

De huurwoningen komen op het terrein van een voormalige boerderij aan De Pol, pal naast het dorpshuis van Grolloo. Zo kunnen ouderen die in de huizen gaan wonen gemakkelijk naar het dorpshuis komen voor de activiteiten die daar worden georganiseerd.
Het is de bedoeling dat mensen die nu in Grolloo wonen voorrang krijgen op de huurwoningen, zodat zij in hun eigen dorp kunnen blijven wanneer zelfstandig wonen niet meer gaat. Nu moeten ouderen die zorg nodig hebben nog verhuizen naar verzorgingstehuizen in Rolde of Assen.
Een van de ouderen die niet kan wachten op een zorgwoning in Grolloo is de 86-jarige Hanny Nijmeijer
Ouderen Grolloo kunnen niet wachten op bouw zorgappartementen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.