Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

Tusschenwater
Zondagmiddag is er een wandeling in natuurgebied Tusschenwater © Het Drents Landschap
We hebben een uurtje minder komend weekend, maar op de evenementenagenda in Drenthe heeft dit weinig invloed. Een bomvol programma met feesten, markten, concerten en wandelingen op zaterdag en zondag.
Lees hier wat er dit weekend in onze provincie is te doen.

Mascotte Parade Borger

Tussen 12.00 uur en 16.00 uur kunnen kinderen in Borger genieten van de tweede editie van de Mascotte Parade. En er komen heuse BN'ers zingen, want bij de super mini disco komen The Voice Kids-finalisten Tyar Zitter en Dolce Beringer zingen. Verder kun je nog genieten van de Mascotte-optocht en op het dorpsplein zijn de hele middag leuke activiteiten.

Opening toeristisch seizoen Orvelte

Dubbel feest in Orvelte op zaterdag. Niet alleen gaan de deuren van monumentale boerderij de Bruntingerhof voor het eerst open voor publiek. Maar ook het toeristisch seizoen wordt dan officieel geopend. Gedeputeerde Nelleke Vedelaar gaat, samen met kinderen uit het dorp, het pand officieel openen. Vanaf 10.00 uur is de Bruntingerhof open voor publiek en tot 13.00 uur zijn er Oud-Hollande spelletjes en muziek van fanfare St. Cecilea uit Elp op de Brink.
De Bruntingerhof in Orvelte
In de Bruntingerhof wordt het toeristisch seizoen van Orvelte geopend © Paulien Zomer / Het Drenthe Landschap

Boekenmarkt in Emmen

Kerkgemeente De Kapel in Emmen organiseert zaterdag een grote boekenmarkt. Tussen 08.00 uur en 14.00 uur zijn er naast boeken ook lp's, cd's, dvd's, legpuzzels én krentenbollen van het Veenpark te koop. De opbrengst van de markt gaat naar het kerkenwerk van de kapel.

Egeländer blaasmuziek in Norg

Heb je zin in blaasmuziek die je doet denken aan het Oktoberfest? Dan moet je deze zaterdag tussen 13.15 uur en 17.30 uur in Norg zijn. Hier vindt namelijk het Blaaskapellenfestival plaats in de Brinkhof. Drie kapellen strijden om de eer en de Groninger Egländerkapel, tevens gastheer van het evenement, sluit af met een optreden.
De Postjagers
Blaaskapel de Postjagers uit Groningen © RTV Drenthe

Zoetwater Nachtwandeling bij Schoonhoven

In Schoonhoven kun je zaterdagavond genieten van een wandeling in het prachtige natuurgebied rond het dorp. Organisator IVN wil stilstaan bij de kwetsbare natuur in Nederland. Vanaf 19.00 uur wordt er in groepjes aan de wandeling begonnen. Tijdens de tocht kun je ijsvogels, ganzen, eenden, vissen en andere flora en fauna aan het water zien. De wandeling is geschikt voor alle leeftijden.
Let op: vergeet niet de klok een uur vooruit te zetten voor de evenementen van zondag!

AnnerBosCross

De sportievelingen onder ons moeten zondag in Annen zijn. Voor jong en oud worden deze middag runs georganiseerd, waarbij ook nog prijzen te winnen zijn. Vanaf 12.30 uur starten de wedstrijden voor de kinderen bij het bosje in de buurt van zwembad de Borghoorns. De volwassenen, die kunnen kiezen uit 5 en 10 kilometer, rennen door het Kniphorstbos.

Olderwetse Klok

Nog één keer kunnen inwoners van Ruinerwold en omstreken uit hun dak gaan bij uitgaanscentrum De Klok. De gelegenheid sluit per 1 juni officieel de deuren, maar zondag heb je voor de laatste keer de kans om hier nog op stap te gaan. Tussen 16.00 uur en 21.00 uur kun je langskomen voor een gezellige middag/avond. DJ's Eddie Mensink en Jan Oostra zorgen voor de hits en de gezelligheid 'van vroeger'.
De Klok Ruinerwold
Uitgaanscentrum De Klok in Ruinerwold sluit de deuren © Hans Wolff

De Wolf en de 7 Geitenwollen Sokjes

De Nieuwe Kolk in Assen is zondagmiddag om 15.00 uur het toneel voor de voorstelling De Wolf en de 7 Geitenwollen Sokjes. Het toneelstuk is geschreven, geregisseerd en wordt gespeeld door musicalster Stanley Burleson, winnaar van zes Musical Awards. Het verhaal gaat over een gelukkig geitengezin, bestaande uit vader, moeder en 7 geitenwollen sokjes. Vadergeit leidt echter aan de weerwolfziekte, verandert bij volle maan in een weerwolf en heeft dit geheim nooit met iemand gedeeld.

Kennismaking met Tusschenwater

Het Drents Landschap organiseert zondagmiddag een wandeling in natuurgebied Tusschenwater bij Zuidlaren. Samen met een gids wandel je tussen 14.00 uur en 16.00 uur in het gebied en kijk je welke vogels hier voorkomen. Daarom geven ze één tip: neem je verrekijker mee.

'Tranen van Brabant' door Holland Baroque

In Vries kun je zondagmiddag de muzikale tradities van het 17de-eeuwse kloosterleven in Noord-Brabant beluisteren. Holland Baroque speelt in de Bonifatiuskerk 'Tranen van Brabant'. In dit programma hoor je een vrouwenkoor met passiemuziek zoals het in de kloosters geklonken heeft. Het concert begint om 15.00 uur.
Holland Baroque
Holland Baroque speelt 'Tranen van Brabant' in Vries © Kerkconcerten Vries

78 jaar bevrijding muzikaal gevierd in Rolde

Hele andere muziek is te beluisteren in Rolde. Hier wordt zondagmiddag op een muzikale manier 78 jaar bevrijding gevierd. Grand Café Hofsteenge is vanaf 14.30 uur het decor voor een feestelijke middag, in samenwerking met een swingende bigband. Voor de pauze zal Klein Orkest Rolde een optreden geven met een gevarieerd programma. Na de pauze speelt Bigband Moonlight populaire muziek uit de jaren '40-'45 van de vorige eeuw.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl