Extra beveiliging gemeentehuis Tynaarlo na dreigement met vuurwapen

gemeentehuis tynaarlo
Het gemeentehuis in Vries © RTV Drenthe / Margriet Benak
Het gemeentehuis in Vries is begin dit jaar een maand extra beveiligd door een extern beveiligingsbureau. Aanleiding was een dreigement van een man die met de gemeente Tynaarlo juridisch overhoop ligt over een woonwagenplek in Zuidlaren.
De man heeft samen met zijn vrouw al geruime tijd belangstelling voor een vrijgekomen woonwagenplek aan de Wam in Zuidlaren. Procedures van de gemeente vormden voor het stel een struikelblok om in aanmerking te komen voor die plek en dat leidde tot een gang naar de rechter. De man zou gedurende het juridische steekspel bedreigingen richting de gemeente hebben geuit tegen een medewerker van een discriminatiemeldpunt dat het stel bijstaat.
Via de politie kwam het dreigement bij de gemeente terecht, zegt een woordvoerder van de gemeente naar aanleiding van berichtgeving van het Dagblad van het Noorden. De man zou hebben gedreigd schietend het gemeentehuis binnen te stormen als hij geen woonwagenplek zou krijgen.
Voor de gemeente reden om het gemeentehuis enkele weken extra te laten beveiligen. Ook is er aangifte gedaan tegen de man en kreeg hij een gebiedsverbod. Begin april moet hij zich melden bij de rechter.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl