Asser evenementencentrum Pand17 heeft nieuwe uitbater

Pand17
Uitgaanscentrum Pand17 © RTV Drenthe / Margriet Benak
Pand17 in Assen krijgt vanaf volgend maand een nieuwe uitbater. Eigenaar Aprisco heeft een meerjarig huurcontract afgesloten met Grunopark uit Groningen.
Tot eind vorig jaar was Stefan Anjema de uitbater van het evenementencentrum. Dat deed hij sinds mei 2019, toen hij het failliete Pand17 overnam. Het centrum kreeg een flinke metamorfose. Behalve bowlen, squash en tennis konden bezoekers er glow-golfen en werd er een mancave en uitgaansclub17 opgezet.
Verschillende buurtbewoners waren niet blij met de uitbreidingen van Pand17. De buurt klaagde over lawaaioverlast sinds Anjema de scepter zwaaide in het centrum. Uit angst voor geluidshinder door meer evenementen bij het Asser horecabedrijf begonnen ze een petitie. Anjema probeerde de kou daarna met een bewonersavond uit de lucht te halen. Maar de toezegging dat er geen overlast meer zal zijn, kon niet gedaan worden.

Plannen op korte termijn

Door onenigheid over de bedrijfsvoering gingen Aprisco en Anjema in oktober vorig jaar uit elkaar. Met Grunopark is er nu een nieuwe uitbater voor Pand17 gevonden. De grondlegger van het familiebedrijf is Piet Swieter, voormalig volleybalinternational.
Grunopark exploiteert naast Pand17 de Camping Stadspark in Groningen, Grand Café Hotel Karsten in Norg en Plaza Sportz in Coevorden. De nieuwe uitbater wil Pand17 op korte termijn voorzien van vier nieuwe overdekte padelbanen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.