Apen en beren op de operatietafel in Scheperziekenhuis

Knuffelberenziekenhuis
Aapie wordt behandeld door de dienstdoende coassistent © RTV Drenthe / Josien Feitsma
In ziekenhuislocatie Scheper van Treant ontvingen de artsen vandaag wel heel bijzondere patiënten. Voor één dag was er namelijk een speciale polikliniek voor knuffels ingericht in het ziekenhuis.
Eén van de patiënten is Aapie. Hij komt binnen in de armen van zijn eigenaar Senn. Aapie heeft volgens zijn baasje mogelijk een gebroken arm opgelopen na een val van de trap. Eerst melden Senn en zijn knuffel zich voor een intakegesprek. Daar laat een coassistent zien hoe ze bijvoorbeeld naar het hart luistert met een stethoscoop. Senn en Aapie worden doorverwezen naar de 'röntgenafdeling' en daar blijkt dat de knuffel inderdaad kampt met een gebroken arm én een gebroken been.
Gelukkig kan Aapie meteen geopereerd worden. In een speciaal ingerichte operatiekamer legt een coassistent uit hoe ze Aapie beter gaat maken. Er wordt een verbandje aangelegd zodat de knuffel snel kan herstellen van zijn botbreuken. Na een week moet Aapie weer helemaal de oude zijn.

Knuffelberenziekenhuis

Hoewel de verwondingen van Aapie ernstig zijn, is het knuffelberenziekenhuis stiekem toch meer voor de kinderen. "Het is een leuke manier om kinderen minder bang voor het ziekenhuis te laten zijn", legt Marrit Dijkstra van Treant uit. En dat werkt volgens haar. "De reacties van kinderen en hun familie zijn lovend", vertelt ze. "De kinderen zijn zo ontzettend enthousiast en kijken hun ogen uit. Ze hebben een fantastische dag."
En Aapie? Die voelt zich ook al een stuk beter, volgens Senn.
Aapie wordt geopereerd in Emmen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl