Twee verdachten dodelijke steekpartij Yorneo ook verdacht van overval op McDonald's Emmen

Yorneo, jeugdzorginstelling, steekpartij, 112
Bij het pand werden bloemen gelegd © RTV Drenthe/Edwin van Stenis
Twee van de drie mannen die vastzitten voor betrokkenheid bij de dood van een 26-jarige medewerkster van jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen, worden ook verdacht van een gewelddadige overval op het McDonald's-restaurant in Emmen op 9 januari. Het gaat om een 16-jarige en 19-jarige man. Bij die overval zou ook een 17-jarige jongen uit Emmen betrokken zijn geweest.
De andere man die vastzit voor betrokkenheid bij de dood van de Yorneo-medewerkster is eveneens negentien jaar. Samen met de andere 19-jarige verdachte wordt hij ook verdacht van betrokkenheid bij een straatroof in Angelslo op 12 januari. De twee minderjarige verdachten van 16 en 17 jaar worden daarnaast ook verdacht van een diefstal met geweld eind november 2022 in Veenoord.

Verdachten uit Emmen en De Wolden

Drie verdachten zitten vast vanwege betrokkenheid bij het steekincident waarbij de 26-jarige medewerkster van jeugdzorginstelling Yorneo om het leven kwam. Dat gebeurde op 14 januari aan de Stationsstraat in Emmen. De vrouw werkte als begeleidster bij Yorneo.
De twee 19-jarige mannen zijn afkomstig uit Emmen en de 16-jarige jongen uit de gemeente De Wolden. Inmiddels blijkt dus dat zij van meer feiten verdacht worden. Zij blijven voorlopig vastzitten.

Meer op hun kerfstok

Naast betrokkenheid bij de dood van de vrouw wordt twee van de verdachten verweten dat zij op dezelfde dag nog een ander persoon van de vrijheid hebben beroofd. Die persoon was aanwezig in het gebouw van Yorneo waar het steekincident plaatsvond.
Daarnaast stelt het Openbaar Ministerie dat alle drie de verdachten op dezelfde avond waarop de dodelijke steekpartij plaatsvond ook geprobeerd hebben om een tankstation te overvallen. Het ging om een tankstation aan de Wolfsbergenweg in Emmen.
De drie verdachten moeten op 20 april voor het eerst in de rechtbank verschijnen. Het gaat daarbij om een zogeheten pro-formazitting.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.