Plannen voor bredere Norgerbrug in Bovensmilde

De huidige Norgerbrug
De Norgerbrug wordt straks breder © Google Streetview
Er komt een nieuwe, bredere Norgerbrug in Bovensmilde. Deze moet zorgen voor meer veiligheid van en een betere doorstroming voor het verkeer. De plannen moeten de komende tijd verder vorm krijgen, meldt de provincie.
Zij heeft de schetsen gemaakt samen met de gemeenten Assen en Midden-Drenthe. Een nieuwe rotonde op de aansluiting N371 (Hoofdweg) met de N373 (Norgervaart) moet de doorstroming van het verkeer eveneens een impuls geven. Daarnaast komt over de N373 een plek voor fietsers om over te steken. De werkzaamheden beginnen waarschijnlijk eind 2023 en duren naar verwachting een jaar.

Extra aansluiting

De provincie voorspelt dat het verkeer door de uitbreiding van de woonwijk Kloosterveen de komende jaren flink toeneemt. Daarom is ingrijpen nodig en wordt via een brug over de Drentse Hoofdvaart een extra aansluiting op de N371 gelegd. Om dit goed vorm te kunnen geven, moet de N371 (Balkenweg) verlegd en verdubbeld worden. In verband met de verkeersveiligheid zal de fietsoversteek ter hoogte van de Polweg verdwijnen.
Provincie en de gemeenten willen met inwoners in gesprek om de plannen uit te werken. In mei wordt een informatieavond voor omwonenden en belanghebbenden gehouden.
Plannen Norgerbrug
De schets met de plannen van de provincie Drenthe © Provincie Drenthe

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.