Isala breidt zorg bij kankerpatiënten thuis uit

Jenita van der Sluis kreeg immunotherapie thuis (Rechten: Isala)
Jenita van der Sluis kreeg immunotherapie thuis (Rechten: Isala)
De zorg aan huis voor kankerpatiënten door Isala wordt uitgebreid. Zo kunnen meer mensen in hun vertrouwde omgeving een behandeling ondergaan.
Isala heeft ziekenhuizen in Meppel en Zwolle. De ziekenhuisgroep kan nu vijf dagen in de week immunotherapie aan huis aanbieden. Daardoor kunnen zo'n vijfentwintig patiënten vanuit huis behandeld worden.
Vanuit Isala Oncologisch centrum was het al een lange tijd de wens om sommige behandelingen bij patiënten thuis te kunnen aanbieden. In 2016 werd daarom een pilot gestart om mensen thuis te behandelen. Het hoofdgebouw van het Oncologisch centrum staat in Zwolle, maar ook het Diaconessenhuis in Meppel heeft een afdeling gespecialiseerd in kanker.
Isala heeft sinds begin dit jaar een Connected Care Center. Dit onderdeel van het ziekenhuis is er om de ontwikkeling en groei te stimuleren van ziekenhuiszorg, waarbij de patiënt niet naar het ziekenhuis komt, maar thuis in zijn vertrouwde omgeving kan blijven. Die zorg wordt nu uitgebreid.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.