Remer nog altijd in beeld voor EK

HANDBAL - Hoekspeler van Hurry-Up uit Zwartemeer Tim Remer (34) maakt nog altijd kans op een plaats in de EK-selectie van Nederland. Hij mag in december met de nationale ploeg mee op trainingskamp.
In het oranje van Hurry-Up is Remer na een zware knieblessure teruggekeerd binnen de lijnen. De geroutineerde baltovenaar, die lang in de Bundesliga speelde, heeft zich één doel gesteld: het EK in 2020 halen. 

Tussen 27 en 30 december speelt Oranje een aantal oefenwedstrijden in Roemenië. In Boekarest wacht het thuisland, Macedonië en Algarije. 

Concurrent
De selectie van Remer voor de trainingsstage is een zet in de goede richting. Hij is nog altijd in beeld bij bondscoach Erlingur Richardsson. Ook positiecollega Rutger ten Velde, die wordt gezien als de grootste concurrent van Remer voor de plaats achter basisklant Jeffrey Boomhouwer, gaat mee naar Roemenië.

Tijdens de afgelopen oefeninterland van Nederland vervulde Remer een rol in de dekking. De lange flankspeler heeft als voordeel in de verdediging ook op de uitstappositie uit de voeten te kunnen. 

Tommie Falke
Door de bekendmaking van de nieuwe selectie van Richardsson kan Tommie Falke (26) uit Emmen het EK in 2020 uit zijn hoofd zetten. Sinds juni maakt de oud-speler van E&O en Hurry-Up geen deel meer uit van Oranje. Namens Sporting Pelt heeft de hoekspeler al 79 doelpunten gemaakt.
Meer over dit onderwerp:
Tim Remer Hurry-Up Handbal EK Zwartemeer
Deel dit artikel: