'Vader boerderijgezin sloeg zijn kinderen en sloot ze op in hondenhok'

Gerrit Jan van D., de vader van het boerderijgezin uit Ruinerwold, sloeg zijn kinderen, gaf ze dagenlang geen eten en sloot ze op in een hondenhok.
Dat schrijft De Telegraaf op basis van verklaringen in het strafdossier en documenten die de krant heeft ingezien. Het gaat om verklaringen van de kinderen die het gezin zijn ontvlucht en van de kinderen die bij Van D. in Ruinerwold woonden. 

Daaruit zou blijken dat kinderen werden bestraft met stokslagen, haren trekken, verplicht een pot snoep opeten of koudwaterbaden. Ook sloot hij ze op in een hondenhok. De kinderen waren zo bang, dat ze niet langs Van D. durfden te lopen om naar de wc te gaan. 

Eerder vandaag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat Van D. wordt verdacht van het seksueel misbruiken van twee van zijn oudste drie kinderen. Zij hadden het ouderlijk huis al eerder verlaten en hebben nooit in de boerderij in Ruinerwold gewoond.

Ook zou Van D. een medewerker van zijn houtbewerkingsbedrijf met een touw aan het plafond van de boerderij hebben gehangen. Uit verklaringen zou, volgens De Telegraaf, blijken dat Van D. vond dat zijn medewerker door kwade geesten was bezeten. Door hem aan het plafond te hangen, konden de geesten hem verlaten. 

Reactie OM
Het Openbaar Ministerie wil niet bevestigen of het verhaal van De Telegraaf klopt. Het OM betreurt dat met de publicatie afbreuk is gedaan aan de 'bescherming en privacy van alle betrokkenen'.

[tweet:https://twitter.com/OM_NoordNL/status/1200107241694748672]
Dossier Gezin Ruinerwold
Wil je alles lezen over het gezin dat jarenlang geïsoleerd zat in een boerderij in Ruinerwold? Bijvoorbeeld over de verdachte Josef B., of de Moonsekte waartoe het gezin behoorde of wil je meer lezen over het leven van het gezin in Zwartsluis en Hasselt? Bekijk hier een overzicht van alle artikelen en video's.


Lees ook:
Vader boerderijgezin verdacht van seksueel misbruik
Kinderen boerderijgezin Ruinerwold praten voor het eerst: deel herkent zich niet in verdenkingen vader
Kinderen boerderijgezin Ruinerwold ingeschreven in gemeente De Wolden