Twee jaar cel dreigt voor jonge veelpleger uit Emmen

Het OM eiste twee jaar cel met behandeling in de gevangenis tegen een 26-jarige Emmenaar voor inbraak en vier diefstallen (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Het OM eiste twee jaar cel met behandeling in de gevangenis tegen een 26-jarige Emmenaar voor inbraak en vier diefstallen (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Voor een inbraak in een flat in de wijk Emmermeer in Emmen en vier diefstallen eiste het Openbaar Ministerie twee jaar ISD (Inrichting Stelselmatige Daders) tegen een 26-jarige man uit Emmen. Dat betekent twee jaar cel met behandeling in de gevangenis.
De man is al veel vaker veroordeeld. Met zijn strafblad van zeventien pagina’s staat hij bij politie en justitie bekend als veelpleger, bleek vandaag bij de rechtbank in Assen.

Speed en ghb

De Emmenaar bekende sommige diefstallen. Hij is verslaafd aan speed en ghb en stal om aan geld te komen voor drugs. De man stal op 26 augustus twee sleutelkastjes met sleutels bij een flat aan de Middenhaag in de wijk Emmermeer. Met één ervan brak hij in in een berging van een van de bewoners. Hij stal twee fietsen.
Nadat een flatbewoner de politie belde, omdat ze twee mannen zag wegfietsen en het niet vertrouwde, vonden politieagenten de 26-jarige man in de buurt in de bosjes. Vlak bij hem lag een fiets die een maand eerder uit een flat aan de Westerstraat was gestolen en een tas met drugs en inbrekersgereedschap.

Pizzabroodjes

De officier van justitie kon niet bewijzen dat hij ook die fiets had gestolen, maar heling vond ze wel bewezen. De man verklaarde in de rechtbank in Assen dat hij de fiets op straat had gekocht. Hij stal volgens de aanklaagster wél een sleutelkastje bij zorgorganisatie Cosis, pizzabroodjes bij een supermarkt en een USB-kabel bij een tankstation in zijn woonplaats.
De Emmenaar zei in de rechtbank dat hij geen behoefte heeft aan behandeling, maar vooral aan een eigen plek om te wonen na zijn gevangenisstraf. “Die zit ik gewoon uit."
De uitspraak is op 12 december.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.