Verdachte van doden van 12 weken oud zoontje mag nog niet naar huis

Een kapotte knuffelbeer
Een kapotte knuffelbeer © ANP
De 26-jarige man uit Assen die vastzit op verdenking van doodslag op zijn zoontje van twaalf weken oud, mag nog niet naar huis. De rechtbank verlengde vanmorgen zijn hechtenis met drie maanden tijdens de tweede inleidende zitting. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend.
De man belde op 6 oktober zelf de hulpdiensten. Zijn zoontje was tijdens de verzorging van de commode gevallen, meldde de man. Het kind overleed aan hersenletsel, bloeduitstortingen onder het hersenvlies en in het netvlies van beide ogen. Het kind had ook een oudere breuk in zijn onderarm.

Verhaal komt niet overeen met letsel

Het letsel past volgens het onderzoek van een patholoog niet bij het verhaal van de man. Er wordt nog op detail meer onderzoek verricht. Maar dat neemt niet weg dat het volgens het Openbaar Ministerie (OM) vaststaat dat het kind door uitwendig geweld dit letsel opliep en om het leven kwam.

Telefoonberichten

Bovendien zijn er telefoonberichten tussen de verdachte en zijn vrouw, van kort voor het incident, die nog voor verdere uitleg aan de beide ouders moeten worden voorgelegd. De officier van justitie verzette zich tegen de vrijlating van de man. De zaak is daarvoor te ernstig, zei de aanklaagster.

Valt niet uit te leggen

Evert van der Meer pleitte als advocaat van de Assenaar wel voor een vrijlating, al dan niet op basis van voorwaarden. De man is thuis hard nodig bij zijn partner en het tweelingzusje van het slachtoffertje. De rechter vindt de persoonlijke belangen niet opwegen tegen de ernst van de zaak. "Dit valt de maatschappij niet uit te leggen."
De aanwezige familieleden reageerden geëmotioneerd op deze beslissing. "Ik weet dat dit een harde boodschap is", zei de rechter. De volgende inleidende zitting is eind juni.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl