PSV-trainer Van Bommel: 'Winnen van Emmen is noodzaak'

PSV-trainer Mark van Bommel eist een overwinning in Emmen (Rechten: ANP/Olaf Kraak)
PSV-trainer Mark van Bommel eist een overwinning in Emmen (Rechten: ANP/Olaf Kraak)
VOETBAL - FC Emmen krijgt zondagavond op De Oude Meerdijk een aangeslagen PSV op bezoek. De Eindhovenaren gingen gisteravond keihard onderuit bij Sporting Portugal, waardoor de ploeg werd uitgeschakeld in de Europa League.
De 4-0 nederlaag past in het tot nu toe teleurstellende seizoen van PSV. In de eredivisie staan de Brabanders na 14 wedstrijden al een straatlengte achter op koploper Ajax. Trainer Mark van Bommel benadrukt dat alleen een zege in Emmen iets van het slechte gevoel bij PSV kan wegspoelen.

'Teleurstelling snel verwerken'

"Wij moeten van onszelf eisen dat we zondag de rug rechten. En dat betekent drie punten halen, want dat is noodzaak", aldus Van Bommel een dag na het debacle in Lissabon. "Een van de kenmerken van een topsporter is het vermogen om een teleurstelling snel te verwerken. Zeker in het voetbal is er altijd snel weer een nieuwe wedstrijd."
"Het moge duidelijk zijn dat we met een vervelend gevoel zijn teruggekomen uit Portugal. We hebben het daar op bepalende momenten niet goed gedaan tegen een hele goede ploeg en het resultaat is er dan ook naar", beseft de trainer.

Waarschuwing

Vorig seizoen eindigde het duel tussen Emmen en PSV in 2-2, door twee late treffers van Nicklas Pedersen. "Emmen haalt de punten over het algemeen in eigen huis", weet Van Bommel. "We hebben vorig jaar ervaren dat ze zich daar niet zomaar gewonnen geven. We zijn gewaarschuwd, wat dat betreft."

Lees meer: FC Emmen stunt tegen landskampioen PSV: 2-2

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.