Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

Het voorjaar is aangebroken, het weer valt iewat tegen, maar dat mag de pret niet drukken. Er valt weer van alles te beleven in Drenthe dit weekend. Bekijk in het overzicht waar je kan motorrijden, lammetjes aaien en tomaten plukken.

Fashion Festival Assen

Assen is zaterdag het middelpunt van mode tijdens het Fashion Festival Assen, waardoor onze provinciehoofdstad tijdelijk even tot de modehoofdstad van Nederland wordt omgedoopt. "Een bekend concept in een nieuw jasje", schrijft de organisatie.
Op het Koopmansplein worden vier modeshows gelopen en is het mogelijk je te laten masseren, persoonlijk stijladvies te ontvangen en 'unieke pumps' te bekijken. En: parkeren doe je tot 17.00 uur gratis in de parkeergarages in de Asser binnenstad.

Steun FC Emmen in cruciale degradatiekraker

FC Emmen speelt zaterdagavond een cruciale degradatiekraker tegen SC Cambuur in Leeuwarden. De Emmenaren kunnen de Friese concurrent een genadeklap toebrengen en zelf belangrijke punten halen voor handhaving in de eredivisie. Omdat de Leeuwarder burgemeester Sybrand Buma heeft besloten dat uitsupporters geweerd worden, kijken alle Emmen-supporters de wedstrijd noodgedwongen buiten het stadion. Maar: de ploeg van Dick Lukkien steunen kan nog wel, maar dit keer vóór vertrek.
Supportersvereniging Brigata Fanatico schrijft: "We verzamelen om 15.00 uur bij het stadion en iedereen is welkom uiteraard. We gaan er achter staan met z'n allen. We laten ons zien voor ons mooie rood wit. We mogen dan wel niet heen maar we kunnen ons wel laten horen! Neem al je feestelijke benodigdheden mee!"
(Tekst gaat verder onder de foto)
Supporters FC Emmen bij de Oude Meerdijk
Supporters FC Emmen bij de Oude Meerdijk © RTV Drenthe

Bezoek de glastuinbouw tijdens Kom in de Kas

Je ziet ze soms van ver opdoemen: de enorme kassen waar producten zoals tomaten, komkommers, paprika's, aubergines en courgettes worden gekweekt. Maar als je er niet werkt, wanneer neem kom je dan eens binnen? Waarschijnlijk heb je nog niet gezien hoe kasgroenten worden geplukt en wat daarbij komt kijken. Dit weekend heb je de kans een kas binnen te lopen tijdens Kom in de Kas, waarbij glastuinders in heel Nederland hun deuren opengooien. Kwekers willen je van alles uitleggen.
Binnen Drenthe doen acht verschillende glastuinders rond Klazienaveen hun deuren open. Thema dit jaar is kieken en pruven. Bekijk hier waar je dit weekend in Drenthe terecht kan.

Dag van de Motorrijder

De nodige ritjes zijn al gemaakt, maar zondag is het dan echt zover: het motorseizoen wordt officieel in gang gezet met de Dag van de Motorrijder. Tijdens de tweede editie van het evenement zijn in Nederland tien plekken aangewezen waarvandaan een route is uitgestippeld. Zo kunnen coureurs samen een rit maken en de start van het seizoen vieren.
Het Drentse parcours is ruim 164 kilometer en voert langs De Hondsrug, het Dwingelderveld en maakt een uitstapje richting Weerribben-Wieden om vervolgens weer terug te keren naar Assen. Haal je motor maar uit de winterstalling!
(Tekst gaat verder onder de foto)
verjaardag
Een motorrijder © RTV Drenthe/Petra Wijnsema

Drentse Veteranendag

Stilstaan bij de inzet die Nederlandse militairen hebben verricht in het verleden. Dat is de kern van Veteranendag waar ook in Drenthe aandacht aan wordt besteed. Zaterdag wordt voor de twaalfde keer de Drentse Veteranendag georganiseerd. Dat gebeurt met ceremonies rond het Veteranenmonument en De Bonte Wever in Assen.
De Nationale Veteranendag wordt traditioneel georganiseerd in Den Haag, waarbij sinds 2005 veteranen worden bedankt voor hun inzet voor dienst en vrede. Dat gaat samen met een publiciteitscampagne om de aandacht voor de meer dan 100.000 veteranen in Nederland te vergroten.
In Drenthe begint het programma rond 10.00 uur met een korte toespraak, taptoe en bloemlegging bij het Veteranenmonument bij het provinciehuis aan de Westerbrink. Daarna volgt een officieel gedeelte in De Bonte Wever met toespraken van commissaris van de koning Jetta Klijnsma en voormalig luitenant-generaal Mart de Kruif. Aanmelden kan hier.

Lammetjes aaien en knuffelen

Een babyboom aan lammetjes is erbij gekomen in de schaapskooi aan de Benderse in Ruinen. De circa 375 lammeren zijn zondag van 11.00 tot 15.00 uur te bewonderen én te knuffelen. Voor de aanwezigen wordt gezorgd met beschuit met muisjes om de geboortegolf te vieren. De herder zal verder twee demonstraties schapendrijven van elk een half uur (12.00 uur en 13.30 uur) opvoeren.
Schaap met lam - 2
Een lammetje © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf

Heb jij ook een leuke uitgaanstip voor dit weekend? Geef deze aan ons door via<a href="https://wa.me/31651568886"> WhatsApp</a>.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.