Haha! Ben jij in een van deze 1 aprilgrappen getuind?

1 aprilgrap
Welke eenaprilgrap ben jij tegengekomen? © Unsplash
Je zal er vandaag vast wel mee geconfronteerd zijn: het is 1 april dus proberen je vrienden, familie of bedrijven voor wat publiciteit je om de tuin te leiden. RTV Drenthe zette een lijst grappen op een rij die jou zomaar in de maling konden nemen.

Draaiorgel op zonne-energie

In de tijden dat menig Nederlander de pijn in de portemonnee wel voelt vanwege de hogere brandstofprijzen, heeft orgelman Joris ten Have uit Zuidlaren een alternatief bedacht: een zonnepaneel op zijn draaiorgel. De naam van het zwaarlijvige typisch Hollandse instrument doopt Ten Have vanaf vandaag om tot 'het Zonnetje'.
"Hier zit nu een zonnepaneel op gemonteerd en zo wordt de draaimotor aangedreven. Via speciale apparatuur wordt ook de voormotor opgeladen en zo kan ik de boel laten draaien én voortbewegen. Oftewel: zo kan ik mijn zaak letterlijk en figuurlijk draaiende houden!", schrijft de orgelman dolenthousiast op Facebook. Volgens hem was 'het Zonnetje' deze middag voor het eerst te bewonderen in het centrum van Leek.

Meppeler mosterdparfum

Molen de Vlijt in Meppel heeft wel een heel bijzonder product op de markt gebracht dat z'n (geur)sporen zal nalaten. Het gaat om een 'zeer exclusief mosterdparfum' met de naam Eau de Meppel.
Volgens de betrokkenen is de mosterdparfum op beperkte schaal te verkrijgen. Liefhebbers kunnen op de molen aan de Sluisgracht kennismaken met de geproduceerde mosterdgeuren van Meppeler bodem. "Wees er snel bij", wordt nogmaals benadrukt. "De voorraad is beperkt."

Chocoladedrone

Het Hoogeveense bedrijf Chocoladebezorgd gaat zijn producten vanaf zaterdag thuisbezorgen met een drone. De chocoladedistributeur belooft dat de bestelling daardoor 'vliegensvlug' bij de ontvanger is.
"Wij staan voor 100 procent klanttevredenheid, het goed en snel afleveren van onze chocoladecadeaus is daarbij een belangrijke factor," vertelt eigenaar en chocolatier Jan-Jaap Plaizier over de innovatieve bezorgmethode.
Bezorgen via een drone kan door de klant aangevinkt worden als optie. En dat helemaal gratis, meldt Chocoladebezorgd. "Alles voor een tevreden klant", herhaalt het bedrijf nogmaals. "Het zal even wennen zijn, maar uiteindelijk wordt iedereen er vrolijker van."
Chocoladebezorgd drone
De bestelling wordt bezorgd met een drone © Chocoladebezorgd

Drentse cryptomunt

Als we cryptobedrijf BLOX mogen geloven, krijgt Drenthe een eigen cryptomunt: DRNT. De lancering hiervan moet de regionale economie ondersteunen en op termijn een geheel eigen regionaal betaalsysteem mogelijk maken.
Extra voordeel: inwoners van Drenthe krijgen voorrang bij de aankoop van de munt die volgens de eerste notering 1,04 waard is. "De lokale gemeenschap neemt direct deel aan het succes van het project", jubelt het cryptobedrijf.
De provinciale cryptomunt moet verder tegenwicht bieden aan de euro die leidt tot 'hoge inflatie en onzekerheid van het wereldwijde bankensysteem'. Verder is een stabiele koers bijna gegarandeerd, belooft BLOX.
De provinciale cryptomunt DRNT
De provinciale cryptomunt DRNT © BLOX

Mini-ijsjes

IJssalon La Dolce in Borger schrijft de gevolgen te voelen van de 'torenhoge inflatie'. Om die reden zien de ijsjes er vanaf vandaag heel anders uit.
De bolgrootte is aangepast en lijkt op de foto nog minder dan helft zo groot als eerder. Ook het ijshoorntje is flink geslonken. "Maar geen zorgen, de prijs blijft gelijk", meldt de ijssalon.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.