Vrijwilligers houden wacht bij 'interessante' graafplek Willeke Dost

Leden van de Zoekgroep Willeke Dost zijn van plan een plek bij de boerderij in Koekange te gaan 'bewaken', waar Willeke Dost tot haar verdwijning 1992 woonde.
Amerikaanse specialisten die de zaak bekeken, stellen dat een verdachte locatie in de tuin 'interessant genoeg om er te gaan graven'. Ze werden ingeschakeld door recherchebureau Seeyou uit Balkbrug. Die kreeg radarbeelden van de Zoekgroep Willeke Dost van de verdachte plek. Daar sloegen ook speurhonden aan.

Verontrust
Het coldcaseteam in de zaak Willeke Dost bestudeert nu de bevindingen van de Amerikanen en kijkt of die sterk genoeg zijn om op die verdachte plek te gaan zoeken. Dat kan nog weken duren. Ondertussen zijn mensen verontrust, dat er 'iets' met de locatie gebeurt. Vandaar dat er een oproep was op Facebook voor mensen die wel willen bivakkeren aan de Koekanger Dwarsdijk, vlakbij de plek.

Volgens amateurspeurder Jan Huzen is er voldoende animo. Inmiddels is de oproep van Facebook verwijderd. Vrijwilligers zullen in een tentje verblijven op een schouwpad bij het perceel, om de wacht te houden. 

Deel dit artikel: