Bouw 500 woningen Assen vertraagd door stikstofregels

De bouw van vijfhonderd woningen aan de rand van de wijk Kloosterveen in Assen loopt tenminste een half jaar vertraging op.
De vertraging wordt veroorzaakt door de strengere stikstofregels.

De gemeente hoopte eind dit jaar het bestemmingsplan Kloosterakker vast te kunnen stellen. Dat gaat niet lukken door de nieuwe stikstofregels en een ingediend beroep tegen de natuurvergunning. Die natuurvergunning voor de uitbreiding van Kloosterveen was namelijk nog niet onherroepelijk toen de Raad van State in mei met haar stikstof-uitspraak kwam.

De gemeente Assen wacht nu op nieuwe stikstofregels en rekenmethoden van de provincie Drenthe. Die komen naar verwachting in januari 2020. Daarna moet Assen weer met de natuurvergunning aan de slag. En dat levert een vertraging van minimaal een half jaar op.

De gemeente Assen gaf eerder aan dat de uitspraak van de Raad van State mogelijk gevolgen voor 160 projecten kon hebben. De gemeente heeft bij 60 projecten vastgesteld dat ze geen hinder ondervinden van de strengere stikstofregels.

Het gaat hier onder andere om de bouw van 67 woningen op het Veemarktterrein en de projecten Rolderkruising en Oude Molenbuurt.

Deel dit artikel: