NAM houdt bijeenkomsten over waterinjectie in Schoonebeek

Oliewinning NAM Schoonebeek
Oliepompen van de NAM in Schoonebeek © RTV Drenthe / Serge Vinkenvleugel
De komende tijd gaat de NAM iedere eerste dinsdag van de maand informatiebijeenkomsten houden over de plannen voor waterinjectie in Schoonebeek. "Wij lichten nader toe hoe wij gekomen zijn tot de keuze van injectie in het lege gasveld als best beschikbare techniek", schrijft Simon Vroemen namens de directie van de NAM in een brief aan de inwoners van Schoonebeek.
De NAM wil afvalwater uit oliewinning gaan injecteren in een leeg gasveld onder Schoonebeek. Daar zijn al de nodige bijeenkomsten over gehouden. "Hieruit kwamen drie hoofdthema's naar voren: het moet veilig zijn, het moet groener en de directe omgeving moet ruimschoots meedelen in de opbrengsten."
De NAM denkt dat dit het dorp een flinke impuls kan geven. "Wij verwachten dat een significante bijdrage echt een verschil gaat maken voor het dorp en zouden u graag willen aanmoedigen om alvast na te denken waar de behoeftes liggen."
Nu volgen er dus weer nieuwe bijeenkomsten. De eerste is op dinsdag 4 april, van 15.00 tot 20.00 uur. Deze vinden plaats in 't Aole Gemientehoes in Schoonebeek.
Binnenkort gaat de NAM de vergunning aanvragen voor de waterinjectie in Schoonebeek.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.