Man (79) cel in voor seksueel misbruik twee kleindochters

De rechtbank in Assen
De rechtbank in Assen © RTV Drenthe / Dejan Boelhower
Een 79-jarige man uit Roden is voor seksueel misbruik van twee kleindochters veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM).
De man misbruikte vanaf 2011 zeven jaar lang twee kleindochters die even oud zijn. Bij één van hen begon het misbruik op haar vijfde jaar. Het andere kleinkind was acht toen zij door haar opa werd betast en misbruikt. Eén van de meisjes kwam structureel bij haar grootouders in Roden, die op haar pasten.
De rechtbank tilde er zwaar aan dat de man misbruik maakte van die situatie. Het kind werd volledig door haar ouders aan hem toevertrouwd en achtergelaten. Dat vertrouwen heeft hij vreselijk beschaamd.

Geen oog voor de aangerichte schade

Het andere kind woonde verder weg en kwam enkele keren per jaar met haar ouders naar Roden. De opa liet geen moment onbenut om ook haar seksueel te misbruiken.
De man had alleen oog voor zijn eigen behoeften en had geen aandacht voor de schade die hij bij de meisjes aanrichtte, oordeelde de rechter. Eén van de slachtoffers kampt met een stressstoornis.
De bijna tachtiger heeft door dit gebeuren geen contact meer met zijn familie. Dit neemt niet weg, zei de rechter, dat de zaak zo ernstig is dat er toch een celstraf moet volgen. De Roner kreeg een contactverbod opgelegd en moet zijn slachtoffers in totaal ruim 50.000 euro betalen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.