Tent bij 'interessante' graafplek is verwijderd [update]

De vrijwilligers van de Zoekgroep Willeke Dost die een tent hadden opgezet naast de boerderij in Koekange, waar Willeke Dost tot haar verdwijning in 1992 woonde, hebben deze weer afgebroken.
De politie vroeg de groep om de tent op te ruimen, omdat er niet gekampeerd mag worden op deze plek. Vervolgens zette de groep een tent in de berm, deze is inmiddels verwijderd.

Ook zijn de vrijwilligers inmiddels allemaal naar huis. "Morgen gaan we overleggen wat er juridisch wel mag,'' laat de zoekgroep weten. 

De vrijwilligers waren van plan om beurtelings te waken bij het perceel van de boerderij. De groep is namelijk bang dat er 'iets' met de locatie gebeurt. Dit doen ze omdat Amerikaanse specialisten een verdachte locatie in de tuin 'interessant' genoeg noemde om er te graven.

Drukmiddel
Het is de zoveelste actie van de groep om de druk bij politie en justitie op te voeren om actie te ondernemen. Zo werden er in juni flyers verspreid om opnieuw aandacht te vestigen op de zaak en ging een groep vrijwilligers vorig jaar zelf het weiland in om te graven. 


Gisteren deed de zoekgroep een oproep aan mensen of ze willen bivakkeren aan de Koekanger Dwarsdijk. De oproep is inmiddels verwijderd.
Deel dit artikel: