​Topper derde klasse D eindigt doelpuntloos, maar Pesse blijft koploper

VOETBAL - De topper in de 3e klasse D tussen nummer twee DIO Oosterwolde tegen koploper SV Pesse is geëindigd in een bloedeloze 0-0. Pesse had nog het meest aanspraak op de zege, maar benutte de spaarzame kansen niet.
Door het gelijke spel blijft SV Pesse koploper. Het verschil met de nieuwe nummer twee, VV Ruinen, blijft vijf punten. Dat is erg knap te noemen, omdat Pesse vorig seizoen kampioen werd in de 4e klasse.

Bekijk nu online: Aflevering 15 van Onze Club

Weinig kansen
Door het goede verdedigen kreeg Pesse weinig ruimte om er door heen te komen. De spaarzame kansjes die er waren, werden niet benut. Al was Jasper van Slooten heel dichtbij na een prachtige pass van Erwin Strijker. De verdediging van de ploeg uit Oosterwolde was echter bij de les en haalde de inzet van de lijn.

Hands
Ook in de tweede helft waren er weinig kansen te noteren. Er waren twee handsballen die voor het grootste rumoer zorgde. Eerst werd een treffer van invaller Joeri Gorter afgekeurd vanwege hands. Scheidsrechter Ties Alberts bestrafte de 'hand van Alberts' met geel. In de slotfase verdiende Pesse nog een penalty wegens hands van aanvoerder Dennis Pen.

“Ik vond dat DIO niet echt speelde voor de winst”, zei aanvaller Remmert Verbrugge na afloop. “Toch weet je dat tegen dit soort ploegen vechtvoetbal moet gaan spelen. Daar hadden wij ons beter tegen moeten wapenen. We waren ook niet voldoende scherp bij de spaarzame kansen die wij kregen.”

Bekijk hier: Alle uitslagen en standen in het zondagvoetbal
Meer over dit onderwerp:
Voetbal Onze Club Pesse derde klasse
Deel dit artikel: