Eerste competitienederlaag vv Buinen sinds april, Eext profiteert optimaal

vv Buinen leed de eerste nederlaag van het seizoen (Rechten: facebook vv Buinen)
VOETBAL - GKC heeft vv Buinen de eerste nederlaag toegediend in de 5e klasse E van het zondagvoetbal. De formatie uit Gasselte won afgetekend met 3-0. Nummer 2, Eext, profiteerde optimaal. De mannen van Hemmo Kuipers wonnen met 2-1 van SVBC.
Daardoor heeft Eext na 9 duels 25 punten. Buinen heeft 23, maar dan uit 10 duels.
Bekijk nu online: Aflevering 15 van Onze Club

GKC - Buinen 3-0

Voor GKC betekende de 3-0 winst op Buinen de 5e zege van het seizoen. Vlak voor rust kwam de thuisclub op voorsprong door Danny Kolp, die na twintig minuten in de tweede helft de score verdubbelde. Voor Kolp betekende het goal nummertje 7 en 8 van het seizoen. Grieto Korthuis bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 3-0. Op 7 april verloor Buinen voor het laatst een competitieduel. Alteveer was op die dag met 5-3 te sterk voor de Drentse club.

Eext - SVBC 2-1

Door een treffer van Kevin Geerts keek Eext bij rust tegen een 1-0 achterstand, die na rust volledig werd omgebogen door Berni Nijhof. Hij werd de grote man bij vv Eext, want nadat hij na iets meer dan een uur spelen de gelijkmaker scoorde zorgde hij in de absolute slotfase ook nog voor de 2-1. De teller van Nijhof staat inmiddels op tien goals dit seizoen.

Volgende week: nummer 3 tegen 1

De nummer 3 in deze klasse, Witteveense Boys, kwam vandaag niet in actie. Witteveense Boys heeft 19 punten uit 9 duels. Volgende week wacht voor die ploeg een cruciaal duel om mee te blijven doen om rechtstreeks promotie, want dan komt Eext op bezoek.